Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strategie ČSV, o.s., ZO Rožnov p/R na období 2005 - 2010

31. 10. 2007


ÚVODEM:
Včela je živočich, který obývá naši planetu tisíce let bez závislosti na existenci člověka. Díky své opylovací činnosti je aktivním článkem ekologického systému země. Poskytuje řadu produktů, jejichž spotřebu si člověk na cestě svého vývoje osvojil, pojal včelu jako užitečný hmyz a začal ji chovat. Chov včel a včelaření je člověkem rozvíjeno ve prospěch celé lidské společnosti. V minulosti se včelařství věnovaly převážně významné osobnosti z každé oblasti lidského konání (pan starosta, pan farář, pan učitel, …..). I dnes včelaři představují občany s vysokou citlivostí k přírodě, životnímu prostředí a ostatním lidem. Rožnovský včelařský spolek - ČSV, o.s., ZO Rožnov p.R, sdružuje včelaře, kteří chovají svá včelstva na území Rožnova p.R a Vidče a vytváří základnu pro rozvíjení jejich společných zájmů.
Výbor ZO ČSV Rožnov p.R se dohodl na následující výhledovém plánu činnosti a působnosti organizace pro příští období a rozhodl se ji uplatňovat.


VIZE ČSV, o.s., ZO ROŽNOV p.R:
Základní organizace Českého svazu včelařů v Rožnově pod Radhoštěm je zájmovým sdružením všech včelařů, kteří působí v regionu Rožnovska (jmenovitě na katastrálních územích města Rožnov p.R a obce Vidče) a vytváří základnu pro rozvíjení jejich společných zájmů v oblasti včelařství a věcí, které s ní souvisí.


POSLÁNÍ ČSV, o.s., ZO ROŽNOV p.R:
Posláním organizace je vytvářet základnu pro zdravé včelaření v regionu a jeho rozvoj ve prospěch včelařů a celé společnosti. To představuje:
1. Každý včelař chová zdravá včelstva - společný postup při prevenci proti onemocnění a při likvidaci ohnisek nákazy, zlepšování technologie včelaření ve prospěch zdraví včelstev, snadného provádění léčebných opatření a dosahování jejich vyšší účinnosti.
2. Setkávání a komunikace včelařů, jak uvnitř organizace, tak se svým okolím, je zdrojem informací, příležitosti sdělování zkušeností a udržování a rozšiřování okruhu přátel, známých, příznivců a spotřebitelů medu a ostatních včelích produktů.


POLITIKA ČSV, o.s., ZO ROŽNOV p.R:
Politika organizace je vyslovený závazek vedení organizace (všech funkcionářů) vůči svým členům - včelařům, vyšším orgánům ČSV, zákazníkům nakupujícím včelařské produkty a celé společnosti, jak bude naplňovat stanovenou vizi a poslání organizace. Výbor organizace se dne 1. 2. 2006 dohodl na následující politice činnosti ZO ČSV Rožnov p.R pro další období:

1. Budeme sledovat a evidovat všechna včelstva v regionu působnosti organizace.
2. Budeme udržovat a zlepšovat spolupráci s vyššími orgány ČSV, především ve věci zdravotní prevence včelstev.
3. Budeme stále zlepšovat uplatnění metodiky prevence proti onemocnění včelstev a uplatnění metodiky potřebných léčebných opatření.
4. Budeme mezi včelaři naší organizace svědomitě uplatňovat dohodnutá opatření ve věci aktuálního zdravotního stavu včelstev.
5. Budeme organizovat společná setkání členů organizace tak, aby se vytvořilo prostředí pro sdílení poznatků a zkušeností.
6. Budeme organizovat poznávací a vzdělávací akce pro své členy tak, aby mohli srovnávat a rozšiřovat své poznatky a zkušenosti.
7. Budeme poskytovat příslušný informační a administrativní servis členům organizace při řešení jejich vzniklých situací a potřeb.

Výbor ČSV, o.s., ZO Rožnov p.R předložil stanovenou strategii členské schůzi organizace dne 12. 2. 2006. Členská schůze předloženou strategii vzala na vědomí a schválila.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář