Jdi na obsah Jdi na menu
 


Postup - přijetí nového člena

31. 10. 2007


(pracovní verze)

tento postup slouží příslušnému představiteli ZO (obvykle jednatel) a případně žadateli o členství v ČSV, o.s., aby byly učiněny všechny nezbytné úkony a vyhotoveny všechny stanovené doklady a písemnosti.

1. krok:

Žadatel - sdělí oprávněnému představiteli ZO (jednatel) požadavek na členství v ČSV, o.s. a poskytne mu stanovené základní informace (viz. Rubrika: Úvodní info čl.: Jak se stát členem ČSV, o.s.).

2. krok:

Jednatel - převezme základní "balík" informací a podle bydliště včelaře a místa umístění jeho včelstev vyhodnotí příslušnost ZO k vyřízení jeho žádosti.

- pokud žádost nepřísluší naší ZO organizaci - informuje žadatele o daném zjištění a poskytne mu nezbytné informace, aby mohl kontaktovat příslušnou ZO a podat žádost o členství. Současně ho informuje o informacích v této věci na našich webových stránkách.

- pokud zjistí, že naše ČSV, o.s. ZO Rožnov p.R. je příslušná žádost akceptovat, rámcově informuje žadatele o průběhu celé postupu a požádá ho doplnění dalších potřebných informací

- Rodné číslo

- oficiální kontakty: telefon, fax, e-mail, ...

- ...

- seznámi žadatele s stanovami ČSV, o.s. (postavení ČSV, o.s., jeho orgány a organizace, základní organizace, povinnosti, oprávnění, ...) a odkáže ho na webové stránky, kde je uvedeno jejich plné znění.

3. krok:

Jednatel - vypíše s žadatelem přihlášku o členství v ČSV, o.s. (formulář daný ČSV, o.s.) a zajistí její podepsání žadatelem.

4. krok:

Jednatel - vyhotoví příslušné materiály pro jednání výborové a členské schůze ČSV, o.s. ZO Rožnov p.R. ve věci schválení přijetí nového člena a předloží je k projednání a schválení.

Podklady obsahují:

- přihlášku žadatele

- průkaz o členství nového člena

- návrh na přiřazení důvěrníka

- návrh na zápis rozhodnutí do záznamu z jednání

5. krok:

Jednatel - dohlédne, aby v záznamu z jednání výb. a čl. schůze bylo správně uvedeno rozhodnutí o přijetí nového člena a o přiřazení k příslušnému důvěrníkovi.

6. krok:

Jednatel - vyhotoví materiály a podklady pro přihlášení nového člena ZO do celostátní evidence ČSV, o.s. v Praze a zajistí vystavení od nich:

-

7. krok:

Jednatel - zařadí nového člena do evidence členů a včelstev ČSV, o.s. ZO Rožnov p.R.

- připraví podklady pro jednání čl. schůze ve věci oficiálního přijetí nového člena ČSV, o.s. ZO Rožnov p.R. (předání průkazky, ...)

8. krok:

Předseda - na členské schůzi předá novému členovi průkaz o členství v ČSV, o.s. ZO Rožnov p.R., přivítá ho mezi ostatní včelaře ZO a předá ho přidělenému důverníkovi.

9. krok:

Důvěrník - se osobně ujme nového člena a dohodne se s ním na vzájemné součinnosti.

10. krok:

Jednatel - informuje jednání výborové schůze o změně a novém stavu členů a počtu včelstev ČSV, o.s. ZO Rožnov p.R.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář